Mr. Oroszország állami díjat kapott Novák Katalintól

Állami kitüntetést kapott a szélsőjobbos holland politikus is, aki szerint a magyar miniszterelnök Nobel-díjra érdemes. 

2022. augusztus 24., 14:08

Szerző:

Megjelentek a Magyar Közlönyben Novák Katalin köztársasági elnök határozatai arról, hogy kik és milyen állami kitüntetéseket kaptak az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából. A Telex szúrta ki, hogy magas állami kitüntetést adományoztak egy populista holland politikusnak és magának  „Mr. Oroszországnak” is.

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta Geert Wilders, a Holland Királyság Képviselőházának tagja, a Partij voor de Vrijheid elnöke, Magyarország melletti következetes kiállása, valamint az illegális bevándorlási hullám megállítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Az iszlamofób holland Szabadságpárt vezetője jó kapcsolatot ápol a regnáló kormánnyal. A holland Trumpként is emlegetett Wilders többször is méltatta a Orbán Viktort. Arról beszélt, hogy Magyarország példakép az EU-nak, Orbán Viktor pedig hős, aki Nobel-díjat érdemel.

 Mr.Oroszország is díjat kapott

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Klaus Mangold is, a Mangold Consulting GmbH tulajdonosa, ügyvezetője, a DaimlerChrysler AG igazgatótanácsának egykori tagja is. Az ő esetében a magyar–német gazdasági kapcsolatok erősítése és fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységét ismerték el.

A kiváló orosz kapcsolatai miatt „Mr. Oroszországként” is ismert üzletember cége tanácsaiért komoly pénzeket kapott a kormánytól. Legutóbb mintegy 54 millió forintos napidíjért szerződtek vele, hogy segítse a Budapest Airport (BA) Zrt. visszavásárlását, de a  szerződésben szereplő teljes összegre a háború miatt már nem számíthat, írja a 24.hu. 

(Fotó: MTI/Miniszterelnökség / Kékesi Donát)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.