Lejárt a munkaideje, hazament a mozdonyvezető, órákon át állt a vonat Csomádon

2019. december 2., 12:58

Szerző:

Lejárt a mozdonyvezető munkaideje, ezért megállt egy vonat Csomádon - írja az Index több olvasói levélre és egy kollégára hívatkozva. A 2537-es, 6:58-kor Vácról Budapestre induló vonat azért állhatott a csomádi állomáson, mert meg kellett várni, amíg megérkezik egy másik mozdonyvezető. Az utasok egy része fél tíz után úgy döntött, hogy leszáll a vonatról, és ha meg tudja oldani, „autós segítséggel” próbál előbbre jutni.

Ráadásul nem ez lehetett az egyetlen hasonló járat hétfő reggel. A 2517-es, 6:26 perckor Vácrátótról Budapestre induló szerelvény is megállt Csomádnál, és az utasok ott is arra vártak, hogy megérkezzen egy másik mozdonyvezető, mivel az előzőnek lejárt a 12 órás műszakja.

Az Index munkatársa szerint egyébként hiába ért volna oda a másik mozdonyvezető, a torlódás miatt akkor sem tudtak volna továbbmenni, mert a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon jelenleg 160-180 perces késésekkel kell számolni a MÁV tájékoztatása szerint.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.