Uniós pénzből épített családi házban él az államtitkár, nem is tagadja

Az Európai Unió rekreációs központ építésére adta a 46 millió forintnak megfelelő összeget, ami 2014-ben el is készült, de néhány év múlva családi ház lett belőle, ahol most Mayer Gáborék élnek.

2023. szeptember 22., 11:28

Szerző:

2011-ben egy bizonyos Purple Hill Kft 46 millió forintot kapott rekreációs központ építésére, Mayer Gábor ügyvezető igazgató akkoriban boldogan nyilatkozta a helyi újságnak, hogy milyen remek terveik vannak. Mayer azóta területfejlesztési államtitkár, a rekreációs központ pedig családi ház lett. A Mayer családé.

Tompos Márton és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői ellátogattak a helyszínre, de nem nyitott kaput senkit, ezért felhívták az államtitkárt, hogy megkérdezzék tőle, csakugyan a festői környezetben lévő házban él-e a családjával. A pénteken reggel közzétett videóban Mayer igennel felelt a kérdésre. „Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot.”

Az államtitkár szerint hivatalosan lezárt projektről van szó, 2020 óta már dokumentummegőrzési kötelezettség sincs a támogatással kapcsolatban.

A momentumos politikus a telefonos beszélgetésben felvetette: mégiscsak az történik, hogy egy uniós finanszírozásból felépített ingatlant használ családi háznak az államtitkár. Mayer erre azt mondta, minden olyan feltételt teljesítettek a projekt megvalósítása során, amit a támogatás szerződés és az EU-s feltételek előírtak.

Mayer szerint 2018-ig kellett rekreációs központnak használni az ingatlant az EU-s projekt szabályai alapján, Tompos Márton szerint erre azonban, hogy az EU-s szabály szerint hét évig lett volna szükség. 

(Kiemelt kép: Tompos Márton és Hajnal Miklós momentumos képviselők Mayer Gábor házánál. Forrás: Momentum Facebook)

 

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

07:16

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.