Momentumos politikus nem lehet tag Márki-Zay Péter mozgalmában

2020. január 13., 21:37

Szerző:

A Momentum Mozgalom etikai bizottsága kimondta, hogy az ellenzéki párt tagja nem lehet egyúttal a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is – írja a Magyar Hang. Az etikai bizottság a Momentum Mozgalom egyik tagjának a beadványa nyomán döntött erről, aki szeretett volna belépni az MMM-be. A testület azzal utasította el a kérést, hogy a Márki-Zay-féle mozgalom politikai szervezetnek számít, így a két alakulat között összeférhetetlenség áll fenn. 

Fotó: Momentum Mozgalom//Facebook

Az MMM hivatalosan civil szervezetként lett bejegyezve, célja az, hogy a egy-egy választáson egyetlen összellenzéki támogatással induló jelölt álljon ki a fideszes politikusokkal szemben.

Márki-Zay Péter a Facebookon reagált a hírre, azt állítva, hogy az MMM szívesen ír alá megállapodást a Momentum Mozgalommal a közös tagság érdekében. „Tagjaink és aktivistáink között sok Momentum-tag is van, akik semmilyen összeférhetetlenséget nem látnak a két szervezet céljai között - ezért is nem párt az MMM. Februárban találkozom a Momentum vezetőivel és erről is egyeztetünk” – írta a hódmezővásárhelyi polgármester.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.