A mai reggel sem múlt el kordonbontás nélkül (videó)

Szerdán a Momentum frakciótagjai és Hadházy Ákos a Karmelita kolostor előtt kezdték a napot a tizedik kordonbontásukkal.

2023. október 18., 09:58

Szerző:

A Momentum közösségi oldalán tudósított az eseményről. A Blikk tudósítása szerint Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője közölte:

„Kordonbontás, rendszerbontás. Ennek a kordonnak itt nincs jogalapja, mást mond az összes hatóság. Ma is tiltakozunk a kormány hazugságai ellen, és kiállunk 7 pontos követelésünk mellett.”

A képviselők ismét igyekeztek átadni a követeléseiket a miniszterelnöki hivatal munkatársainak, de ezt a rendőrök megakadályozták.

A kormánnyal szembeni elvárásaikat így a rendőrsorfalnak olvasták fel. Változatlanul kitartanak a kormányváltás mellett, mint fogalmaztak: „követeljük a természeti környezetünk és a jövő generációinak védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát”.

(Kiemelt kép: a Momentum Mozgalom és Hadházy Ákos kordont bont a Karmelita kolostor előtt 2023. október 18-án. Forrás: Momentum Mozgalom FB-oldal)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.