Molnár Zsolt kezdeményezi mentelmi jogának felfüggesztését

Valamint feljelenti az őt kenőpénzek elfogadásával megvádoló Fuzik Zsoltot.

2022. február 28., 21:48

Szerző:

Hétfő este nyílt levelet tett közzé az MSZP országgyűlési képviselője, akiről azt állította Fuzik Zsolt IT-vállalkozó, hogy negyvenmillió forintos kenőpénzt vett át tőle cserébe egy jelentős közbeszerzési pályázat megnyeréséért. Molnár Zsolt nemcsak a körülötte kirobbanó botrányra reagált, hanem Hadházy Ákos hétfőn közzétett felvetésére, amely szerint Molnár Zsoltnak le kellene mondania a listás mandátumáról.

 


„Kedves Hadházy Ákos! Olvastam Facebook-bejegyzésedet, amelyben aggódva az összefogás sikeréért, azt javasoltad, hogy mondjak le az összefogás országos listájának tizenegyedik helyéről, hogy ne terheljem az ellenzéket a Fuzik Zsolt által megfogalmazott vádakkal (...) Te is tudod, kampány van. Nem is akármilyen. Mindannyian azért dolgozunk, hogy a Fidesz tizenkét éves hatalmát megtörjük. Magam is ezzel kelek és ezzel fekszem. Büszke is vagyok néhány olyan dologra, amelynek élharcosaként ma már karnyújtásnyira vagyunk a kormányváltástól” – írta a szocialista Molnár Zsolt, a levelét az MSZP közösségi oldalán tette közzé.

A politikus azzal folytatta, hogy semmiféle kenőpénzt nem vett át, és rengeteg emberrel találkozott, tárgyalt az elmúlt években.

„Ellenzéki politikusként rengeteg támadást éltem meg az elmúlt években. Tudtam, hogy ez a kampány sem múlik majd el enélkül, hiszen megszokhattuk, hogy a Fidesz egyesével próbál minket levadászni. A támadásokra lélekben felkészültem, hiszen pontosan tudom, hogy semmi törvénytelen dolgot nem tettem. Biztos vagyok az igazamban, ezért magánvádas büntetőeljárást kezdeményezek nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Fuzik és az ő nyilvánvalóan hazug vallomását elsőként leközlő sajtóorgánum ellen. Egyúttal a keddi napon levélben fordulok Magyarország Legfőbb Ügyészéhez, amelyben kezdeményezem, hogy indítványozza az Országgyűlés Elnökénél az adott ügyben a mentelmi jogom felfüggesztését” – írta.

A szocialista politikus arra kérte a független Hadházy Ákost, hogy ne higgyen a vádaknak, és ne keltsen hangulatot a Facebookon, mivel a következő időszakban nagyon sok jelenlegi és leendő politikus eshet még áldozatul a Fidesz lejárató hadjáratának. „Ezt te pontosan tudod, hiszen volt időszak, amikor a kormánypárti sajtó hangos volt a rólad terjesztett álhírektől, amelyeknek én személy szerint sosem adtam hitelt. A magam részéről küzdeni fogok tovább, küzdeni a kormányváltásért. Minden erőmmel egy boldogabb, jobb Magyarországért” – zárta sorait az MSZP pártigazgatója.

(Kiemelt kép: Molnár Zsolt magyar jogász, politikus, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője. Fotó: Dimény András)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.