Levelet írt a MOL: egy csepp üzemanyagot sem kapnak a vidéki benzinkutak

A MOL levelet küldött több, családi tulajdonban levő benzinkútnak, amelyben arról értesítettek, hogy november 28-tól nem szállítanak benzint és dízelt.

2022. november 25., 11:11

Szerző:

„Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudnk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek” – küldte a MOL több családi tulajdonban levő vidéki benzinkútnak a Független Benzinkutak Szövetsége szerint.

A levélben hangsúlyozta a MOL, hogy a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyezniük, amiért fenn kell tartaniuk az átmeneti korlátozásokat.

 

 (Kép forrása: FBSZ)

Már több mint 100 helyen nincs üzemanyag

A Független Benzinkutak Szövetsége közzétette felmérésének eredményét azoknak a benzinkutaknak a listájáról, amelyek vasárnapig már súlyos benzinhiánnyal küzdenek. A Szövetség azt is közölte, amennyiben további települések jeleznek feléjük, hiányt és problémát, arról is beszámolnak. Eszerint múlthét vasárnap már 105 helyen nem volt üzemanyag.

(Fotó: Szántai Edina/168.hu)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.