Levelet írt a MOL: egy csepp üzemanyagot sem kapnak a vidéki benzinkutak

A MOL levelet küldött több, családi tulajdonban levő benzinkútnak, amelyben arról értesítettek, hogy november 28-tól nem szállítanak benzint és dízelt.

2022. november 25., 11:11

Szerző:

„Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudnk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek” – küldte a MOL több családi tulajdonban levő vidéki benzinkútnak a Független Benzinkutak Szövetsége szerint.

A levélben hangsúlyozta a MOL, hogy a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyezniük, amiért fenn kell tartaniuk az átmeneti korlátozásokat.

 

 (Kép forrása: FBSZ)

Már több mint 100 helyen nincs üzemanyag

A Független Benzinkutak Szövetsége közzétette felmérésének eredményét azoknak a benzinkutaknak a listájáról, amelyek vasárnapig már súlyos benzinhiánnyal küzdenek. A Szövetség azt is közölte, amennyiben további települések jeleznek feléjük, hiányt és problémát, arról is beszámolnak. Eszerint múlthét vasárnap már 105 helyen nem volt üzemanyag.

(Fotó: Szántai Edina/168.hu)

Tegnap 19:40

A Szikra Mozgalom azt szeretné, ha a gazdagok is befizetnék az adókat ezért csekkeket vittek a belvárosi Tropicana kaszinó bejáratához és el is állták azt. A biztonsági őrök és a rendőrség egyelőre nem tudták őket eltávolítani onnan.

Tegnap 16:49

A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat – közölte a pénzügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.