Rendszámrendelet: Így változtat a tankoláson a MOL

Közzétették, milyen változások lesznek a lakossági benzinkutaknál a rendszámkorlátozás után.

2022. május 27., 15:59

Szerző:

A hivatalos tájékoztató kútoszlopokon a piaci árat írja ki a MOL a benzinkutakon, a lakosságot pedig arra kéri, hogy az EVO 95-ös benzin hatósági áras vásárlásához

a pénztárnál mutassák be érvényes, magyarországi forgalmi engedélyüket.

A változtatásra a MOL azután adott utasítást, hogy a kormány csütörtökön bejelentette, csak érvényes, magyar rendszámmal és forgalmi engedéllyel lehet majd továbbra is hatósági áron vásárolni a benzint, a külföldi autók tulajdonosainak a hivatalos, piaci árat kell majd kifizetniük az üzemanyag literéért.

Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán közölte, az intézkedés folytán a határmenti benzinkutakra nehezedő nyomás jelentősen csökkenhet, hiszen a benzin tavaly novemberi, hatósági áras rögzítése után számos szomszéd országból jártak át autósok olcsóbb benzint tankolni. Így viszont Ratatics szerint a rendkívül forgalmas nyári időszakan is gondoskodni tudnak a zavartalan ellátásról.

(Kiemelt kép: A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. üzemanyagtöltő állomása Szigetszentmiklóson, a Petőfi Sándor úton. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

 

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.