MKKP: Volt ellenzéki párt, aki csak a fotó elkészültéig vett részt a Fudanról szóló konzultációban

A Kétfarkú Kutyapárt társelnökei szerint az ellenzéki pártok jobban is kivehették volna a részüket a terepmunkából.

2021. június 16., 15:01

Szerző:

Interjút adott az Azonnalinak Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna ferencvárosi alpolgármester, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt két társelnöke. Amint Döme elmondta, az offline leadott 16 808 konzultációs kérdőív majdnem 51 százalékát a kutyapártos standoknál adták le az emberek. A Kutyapárt társelnökei egyetértettek abban: tudják, hogy kommunikációban, illetve fizetett Facebook-hirdetésekkel sokan beálltak az ügy mögé, de ha a pártok nagyobb elánnal állnak bele a terepmunkába is, a konzultáción résztvevők száma jóval meghaladhatta volna a 30 506-ot.

"A DK például az aHang felkészítő kurzusán sem vett részt, így pultozni sem állt be egyáltalán. A Momentum pedig a Blaha Lujza térre kitelepült melléjük csak azért egy pulttal, hogy ott egy jelöltbemutatóhoz fotózkodjanak és videót készítsenek, majd a párperces műveletet követően szépen össze is csomagoltak."

Kovács Gergő azt sem érti, hogy ha már egyszer Karácsony Gergely főpolgármesterként – kommunikációban legalábbis – beleállt a Fudan-ügybe, akkor a 99 Mozgalom néven futó, őt támogató szellemi holdudvar miért nem tette ezt meg.

Amint Kovács elmondta, tisztában vannak vele, hogy pártok leginkább csak a választások előtt szokták megkeresni a kétfarkúakat azért, hogy

"az együttműködésről beszélgessünk, ami náluk ugye azt jelenti, hogy ne induljunk el a választáson, vagy hogy támogassuk őket".


Az eredmények szerint az összesen 30 506 darab konzultálónak több, mint 94 százaléka ellenzi azt, hogy a Diákváros ne az eredeti helyén épüljön meg, hogy létrejöjjön a Fudan budapesti központja, hogy azt hitelfelvételből finanszírozza a kormány, és hogy közpénzből működve ne nyújtson ingyenes képzést a magyar diákoknak.

(Kiemelt kép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala)