Adományokból építenék újra a leégett miskolctapolcai Barlangfürdőt

Miskolc hivatalban lévő és megválasztott polgármestere adomány-bankszámlát hozott létre a péntek este kigyulladt miskolctapolcai Barlangfürdő újjáépítésére. 

2024. szeptember 10., 16:13

Szerző:

A város önkormányzata kedden közölte az MTI-vel, hogy adományszámlát hoztak létre, a beérkező összegeket pedig a leégett miskolctapolcai Barlangfürdő újjáépítésére fordítják majd. 

Bankszámlát nyitottak 

Azt írták, a bankszámla már működik, melyet amelyet Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa Mozgalom-Velünk a Város) hivatalban lévő polgármester és Tóth-Szántai József (Fidesz-KDNP-Pont Mi Egyesület) megválasztott polgármester egyeztetése után nyitott a miskolci önkormányzat a Barlangfürdő újjáépítéséhez érkező felajánlások fogadására. 

Ide várják a felajánlásokat 

Hozzátették, Veres Pál már jelezte is, hogy százezer forintot utal a számlára. Kiemelték, a borsodi megyeszékhely jelenlegi és októberben hivatalba lépő vezetése egyaránt köszön minden segítő szándékú hozzájárulást, és büszkék arra, hogy a miskolciak ismét bizonyítják, készek és képesek összefogni a bajban.

Az adományokat a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevén az OTP Banknál vezetett 11734004-15472009-14920004 számlaszámon fogadják. (IBAN: HU73 1173 4004 1547 2009 1492 0004)

Elektromos hiba okozhatta 

Amint azt portálunk is megírta miskolctapolcai Barlangfürdő péntek este, a zárást követően gyulladt ki, a tetőszerkezet teljesen leégett. A károk felmérése folyamatban van. A fürdő kedvelt turisztikai célpont, így a károk mellett komoly bevételkiesést is jelent a városnak a tűzeset. Hétfőn az önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tüzet elektromos zárlat okozhatta. A BOON információi szerint egy kültéri lámpa meghibásodása miatt csaptak fel a lángok. Németh Judit, a Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője szombaton délelőtt azt a téjékoztatást adta, hogy három héttel korábban vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és – elsődleges információk szerint – nem találtak rendellenességet.

(Kiemelt képünkön a miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központja a leégett tetőszerkezet oltása után 2024. szeptember 7-én. A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület az előző napon este gyulladt ki, a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett, Fotó: MTI/Vajda János)