Csak a kutyáját hagyta volna életben az iskolai vérengzést tervező miskolci fiú

A rendőrség megtalálta azt az videójátékot, melyben a 17 éves diák felépítette iskolája tökéletes mását és az online térben gyerekeket, tanárokat mészárolt.

2023. május 10., 10:51

Szerző:

Blikk információi szerint a virtuális térben már végrehajtotta az iskolai mészárlást az a 17 éves fiatal, akit azzal gyanúsítanak, hogy a közeljövőben egykori iskolájában emberéleteket követelő vérengzést akart elkövetni. A diákot a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogta el még azelőtt, hogy a valóságban is elkövette volna a vérontást. 

A miskolci fiú egy online videójátékban építette fel egykori általános iskolája tökéletes mását, ahol fegyverrel lőhetett a gyerekekre és a pedagógusokra. A rendőrség által kirendelt informatikus szakértők megtalálták a játékot, ám a fiú ügyvédje azt mondja, nem kell párhuzamot keresni a program és a való élet között: „ügyfelemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrségen. Ami már most teljesen biztos: tagadja majd, hogy a mészárlást ténylegesen végre akarta hajtani. Az tényszerűen igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziáját tettekre váltani” – fogalmazott az ügyvéd.

A magántanuló, édesanyjával közös lakásban élő fiatal tagja volt egy olyan chatcsoportnak is, ahol a világ minden tájáról gyűlnek össze fiatalok, hogy iskolai mészárlásról „álmodozzanak” – írja a Blikk. 

A számítógépén lévő beszélgetésekből kiderül, hogy a fiatal többekkel is beszélgetett arról, hogy megöli volt iskolája tanulóit, illetve édesanyjával is végezni akart. Egyedül a kutyáját hagyta volna életben, mert az állat szerinte nem érdemli meg a halált.

Elfogása után a fiú nevelőintézetbe került, ahol felakasztotta magát egy radiátorra, ám a felügyelők még idejében észrevették, így megmentették az életét. Rövid kórházi tartózkodás után visszakerült ugyanabba az intézménybe és jelenleg is ott van.

(Képünk illusztráció. Forrás: police.hu)