Mínusz 15 fok várható

Bár vasárnap estére már Tiszántúlon is eláll a havazás, az erős szél országszerte komoly problémákat az okozhat az autóval útra kelőknek.

2012. december 8., 21:01

Szerző:

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, majd vasárnap napközben nyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, és süt ki a nap.

Vasárnap napközben már csak a Tiszántúlon számíthatunk csapadékra, majd késő estére várhatóan ott is megszűnik a havazás. Az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik, emiatt azonban sokfelé hófúvásokra kell számítani, írja a

hirado.hu.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 0 és -4 fok között alakul.

Az erős, olykor viharos széllökések hófúvásokat, jelentős hóakadályokat okozhatnak, de a legmagasabb fokú, piros riasztást szombaton késő délután visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több déli megyében azonban továbbra is másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben. Vasárnapra öt megyére – Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Békés – adtak ki szintén másodfokú figyelmeztetést, szintén a hófúvás miatt.

Jenki Szilvia, az OMSZ munkatársa az MTI-nek elmondta: hétfőn is többfelé havazhat, de ekkor már kevesebb hóra van kilátás, és várhatóan a szél is mérséklődik.

Ezzel együtt folytatódik a szokásosnál több fokkal hidegebb időjárás. A következő napokban a maximumok is 0 fok körül alakulnak. Az éjszakai hőmérséklet pedig a hóval borított tájakon mínusz 10 és mínusz 15 fok körül is lehet – mondta a meteorológus.