Mintegy 200 négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete a Teréz körúton

2018. november 17., 15:15

Szerző:

Ég egy ház a budapesti Szondi utca és a Teréz körút sarkán – jelezték olvasóink. Az Index pedig azt írta, a Katasztrófavédelem negyed 3-kor kiadott tájékoztatása szerint mintegy 200 négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete a Teréz körúton.

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.

Mintegy 200 négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete a Teréz körúton
Fotó: Kárpáti Iván

A hatalmas füstöt a város több pontján is látni lehet, így a parlamentnél és a Márton-hegyről is. A mentés miatt a Teréz körutat lezárták.

A város számos pontjáról látszik a füst – nem az Országházból jön
Fotó: Olvasónk

A BKK a Facebook-oldalán kora délután azt írta: „A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Blaha Lujza tér és a Jászai Mari tér között. Az M1-es és az M2-es metró, illetve az M3-as metrópótló és a 9-es autóbusz használatát ajánljuk. Lezárták a Teréz körutat a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, mert tűzoltók dolgoznak. A Nagykörúton mindkét irányban torlódás alakult ki. A keresztező útvonalakon és a környező utcákban is tumultusra készüljetek.” 

Fél négy után valamivel a BKK közölte: a villamos újra a teljes útvonalán közlekedik.

A Demokratikus Koalíció szóvivője, Rónai Sándor viszont időközben közölte: a tűz abban az irodaházban ütött ki, amely a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának is helyet ad.

– A tűz azt az emeletet érinti, amelyen ezek az irodák is vannak. A tűzoltók már végzik az oltást, a tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudunk. A tűz idején egyetlen munkatársunk sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásunk – írta.

Helyszínen lévő tudósítónk, Bíró Veronika arról tájékoztatta a 168 Órát, hogy még este fél hatkor is tart az oltás, lángokat ugyanakkor nem lehet látni.

Zajlik Gyurcsány Ferencék irodájának oltása
Fotó: Bíró Veronika

A kármentéshez nagy erőkkel vonult fel a Katasztrófavédelem.

 Jelenleg is tart a mentés
Fotó: Bíró Veronika

A Demokratikus Koalíció azt a tájékoztatást kapta, hogy a tűz az épületnek elsősorban a DK irodáinak is helyet adó 5. emeletèt érintette.

A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett; a DK irodái teljesen megsemmisültek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt – írta újabb közleményében Rónai Sándor.

 

A DK szóvivője jelen van a mentésnél, ám kollégánkat nem engedték oda Rónaihoz.

Cikkünk frissül.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.