A miniszter és a főispán leülhetett a szüreti mulatságon, a nép nem

A meghívott Gulyás Gergelynek és a megyei főispánnak jutott ülőhely csupán a szekszárdi szüreti fesztiválon, biztonsági őrök kordonokkal zárták le a publikum elől az ülőhelyeket.

2023. szeptember 16., 19:41

Szerző:

Csak Gulyás Gergely miniszternek, Horváth István fideszes képviselőnek és Horváth Kálmán főispánnak, valamit kíséretük kapott helyet a szekszárdi szüreti fesztivál ülőhelyein – derítette ki Hadházy Ákos független képviselő Facebook-posztja szerint. A fesztiválon fellépő Alisca Brass Band koncertje alatt ugyanis biztonsági őrök mást nem engedtek az ülőhelyekre.

„Nem tudom, hogy utasították-e erre a szervezőket vagy a hatalom iránti túlbuzgó szolgalelkűség eredménye volt a városi fúvószenekart és a lakosokat is mélyen megalázó akció, de így is, úgy is szégyellhetik magukat (utóbbi esetben jobban),” – írta bejegyzésében Hadházy. 

Hozzátette, „nem tudom, hogy utasították-e erre a szervezőket vagy a hatalom iránti túlbuzgó szolgalelkűség eredménye volt a városi fúvószenekart és a lakosokat is mélyen megalázó akció, de így is, úgy is szégyellhetik magukat (utóbbi esetben jobban). Persze leginkább azoknak kellene, akik kedvéért elzavarták a székekről az embereket.”

(Kiemelt kép: a fontosságokra váró, üres székek a szekszárdi szüreti fesztiválon. Fotó: Képkivágás Hadházy Ákos Facebook-videójából.)

Az Alkotmánybíróság utasította a Kúriát, hogy rendelje el a főpolgármester-választás összes szavazatának újraszámlálását. Azaz továbbra sem biztos, hogy Karácsony Gergely vezetheti a fővárost a következő öt évben. Annak ellenére sem, hogy már átvette a megbízólevelét.