Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk – érvelt a veszprémi színház igazgatója, amikor arról kérdezték, hogy Marton László újra rendezhet

2019. január 28., 18:49

Szerző:

Újra rendezhet Marton László, a Vígszínház volt igazgatója és művészeti vezetője, aki azután mondott le, hogy 2017 őszén Sárosdi Lilla színésznő és utána mások is a nyilvánosság előtt szexuális zaklatással vádoltak meg – derül ki abból az interjúból, amelyet a Emmihez tartozó portál, a kultura.hu készített Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Az interjúra a Magyar Narancs figyelt fel, és a tanúsága szerint Marton László először a Moliére Tartuffe-jét állíthatja színpadra, már zajlanak is a próbák, de ő rendezheti a Márai-féle Hallgatni akartamot is. ennek kapcsán Oberfrank Páltól megkérdezték, mit szóltak a veszprémiek, hogy Marton László a vbárosban rendezhet. a válasz pedig így hangzott: – Egy-két kérdést kaptam csupán, hogy jól átgondoltam-e a döntésem.

Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak.

Ahogyan egyre előrébb haladunk a próbafolyamatban és együtt dolgozunk az előadáson, még inkább megerősödik bennem az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp. Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást.

Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk.

Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni” – hangzott a válasz. Eszerint az igazgató a Porga Gyula polgármester vezette fideszes önkormányzat jóváhagyásával hozta meg a döntést, hogy Marton László a színházban rendezhet.

Sárosdi Lillával és a férjével, Schilling Árpáddal 2017 novemberében interjút készítettünk, amelyet ide kattintva olvashatnak el.

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.