Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk – érvelt a veszprémi színház igazgatója, amikor arról kérdezték, hogy Marton László újra rendezhet

2019. január 28., 18:49

Szerző:

Újra rendezhet Marton László, a Vígszínház volt igazgatója és művészeti vezetője, aki azután mondott le, hogy 2017 őszén Sárosdi Lilla színésznő és utána mások is a nyilvánosság előtt szexuális zaklatással vádoltak meg – derül ki abból az interjúból, amelyet a Emmihez tartozó portál, a kultura.hu készített Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Az interjúra a Magyar Narancs figyelt fel, és a tanúsága szerint Marton László először a Moliére Tartuffe-jét állíthatja színpadra, már zajlanak is a próbák, de ő rendezheti a Márai-féle Hallgatni akartamot is. ennek kapcsán Oberfrank Páltól megkérdezték, mit szóltak a veszprémiek, hogy Marton László a vbárosban rendezhet. a válasz pedig így hangzott: – Egy-két kérdést kaptam csupán, hogy jól átgondoltam-e a döntésem.

Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak.

Ahogyan egyre előrébb haladunk a próbafolyamatban és együtt dolgozunk az előadáson, még inkább megerősödik bennem az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp. Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást.

Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk.

Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni” – hangzott a válasz. Eszerint az igazgató a Porga Gyula polgármester vezette fideszes önkormányzat jóváhagyásával hozta meg a döntést, hogy Marton László a színházban rendezhet.

Sárosdi Lillával és a férjével, Schilling Árpáddal 2017 novemberében interjút készítettünk, amelyet ide kattintva olvashatnak el.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.