Mindenki vigyázzon, egy harckocsi indul a Városligetbe

A Honvédelmi Minisztérium mindenkit óvatosságra int. 

2021. augusztus 19., 17:35

Szerző:

A Honvédelmi Minisztérium mindenkitől elővigyázatosságot kér, mert egy Leopard típusú harckocsi tart a Városligetbe. A minisztérium közleménye szerint Tatáról szállítják Budapestre a harcjárművet. A Leopardot a katonai rendészet vezeti majd az augusztus 20-i ünnepség alatt. 

A Városligetben nem csak a Leopard, hanem egy Gidrán harcijármű is megtekinthető lesz majd. A Gidránt, a honvédség nem is oly rég szerezte be, legújabb programjának keretében. A katonai konvoj szombat este fél nyolc és vasárnap három óra között közlekedik majd Tata és Budapest között. 

(Kiemelt kép: Az első négy Leopard 2A4HU típusú harckocsi egyike az ünnepélyes átadás keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én. Fotó: Krizsán Csaba MTI) 

 

 

2024. április 17., 07:45

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.