06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt – mondta a férfi, aki megfenyegette Kálmán Olgát

A győri V. Gábor idős édesanyja Facebook-profilját használta, hogy fenyegesse Kálmán Olgát. Mint mondja, „a baloldal mérhetetlen gyűlölködést folytat ellenük, jobboldali érzelmű emberek ellen”.

2021. május 7., 09:44

Szerző:

„Iszonyatosan, minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt. Nem titkolom, rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet. Kálmán Olga csak az egyik a sok közül. A családban mindenki jobboldali, de messze én gyűlölöm a legjobban őket, köztük Kálmán Olgát is” – mondta V. Gábor a Blikknek.

Az 53 éves V. Gábor lefejezéssel, kivégzéssel, és a családja felgyújtásával fenyegette meg nemrég a DK-s politikust. V. Gábor Győr egyik kertvárosi részén él idős édesanyjával, annak Facebook-profilját használva írja leveleit a politikusoknak. A férfi azt mondta a Blikknek, hogy a DK politikusának azért írt a Facebookon, mert a tudakozó nem tudott neki elérhetőséget adni hozzá.

A baloldal mérhetetlen gyűlölködést folytat ellenünk, jobboldali érzelmű emberek ellen, és ezt nem lehet tovább elviselni, kibírni és elfogadni. Nincs mitől félnem, nem követtem el bűncselekményt, csak a véleményemet írtam le. Talán drasztikusan fogalmaztam, de természetesen soha nem váltottam volna be a fenyegetést. Biztosan nem fogok börtönbe menni Kálmán Olga miatt – magyarázta a Blikknek az egyébként rokkantnyugdíjas férfi.

A férfihez négy rendőr ment ki, elvitték a számítógépét és két telefont, aztán bevitték kihallgatásra. „Tanultam az esetből, megígértem nekik, többé nem fogok ilyet csinálni, ilyen levelet írni. Hogy bocsánatot kérek-e Kálmán Olgától? Majd ha előbb ő bocsánatot kér Orbán Viktortól a gyalázatos kijelentéseiért” – mondta V. Gábor. 

Kálmán Olga örül és hálás azért, hogy a rendőrségnek ilyen gyorsan sikerült azonosítania és elfognia a zaklatóját. „Nagyon rossz és nyomasztó érzés volt olvasni ezeket az üzeneteket, egyáltalán nem voltam nyugodt tőlük. Sok dolgot kibírok, de iszonyatosan felzaklatott, hogy a családom, a gyerekeim életével szórakoznak és a megölésükkel fenyegetnek” – nyilatkozta a Blikknek.

Az ügyben a BRFK az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétségével gyanúsítja V. Gábort, aki szabadlábon védekezhet.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)

18:45

A Tatabányai Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott, hogy a szülőket rábírja értéktárgyaik átadására, közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.