Milliárdos méhészeti konferenciát rendez a kormány

A védnökségi feladatokat arra a Nagy István agrárminiszterre bízták, aki a budapesti méhlegelőket sima gaznak minősítette. 

2021. július 16., 10:18

Szerző:

A kormány támogatja, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) pályázatot nyújtson be arra, hogy Magyarországon tartsák meg az Apimondia 2025-ös Nemzetközi Méhészeti Kongresszust. Az erről szóló kormányhatározatot a HVG fedezte fel a Magyar Közlönyben.

A kormány Nagy István agrárminisztert kérte fel fővédnöknek, aki méheket telepített a minisztérium erkélyére és közben gaznak minősítette a budapesti méhlegelőket. Az ő dolga lesz, hogy egyrészt „gondoskodjon a Méhészeti Kongresszus rendezésének előkészületeihez szükséges, az OMME által igényelt források rendelkezésre állásáról”, a Méhészeti Kongresszus védnökségi feladatainak ellátásáról, illetve a kongresszus népszerűsítéséről, másrészt a miniszterelnök kabinetfőnöke bevonásával, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Magyar Kongresszusi Iroda és az OMME közreműködésével „vizsgálja meg a Méhészeti Kongresszus megrendezésére alkalmas potenciális rendezvényhelyszíneket, többek között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területét”.

A kormány az előkészületekre a következő ütemezés szerint ad forrást: 2022-ben 58 420 000 forintot, 2023-ban pedig 44 450 000 forintot. A HVG hozzátette: idén szeptemberben több tízmilliárdból rendeznek vadászati világkiállítást Magyarországon.

 

(Kiemelt kép forrása: Nagy István Facebook-oldala)