Milliárdos állami támogatással építkezik a magyar McDonald's tulajdonosa

A szállodája több mint tízmilliárdból készül el.

2022. április 9., 18:26

Szerző:

A magyar építőipar egyik legnagyobb vállalatcsoportja, a Market birtoklása után Scheer Sándor nemcsak a McDonald's magyarországi étteremláncának, hanem egy prémium kategóriás sárvári szállodának az üzemeltetésével is kipróbálja magát a vendéglátóiparban  – írja a hvg.

Az Unione Sárvár Kft. több mint 10 milliárd forintból 83 szobás szállodát épít a gyógyvizéről nevezetes dunántúli városban. A beruházást az állam 2,5 milliárd forinttal támogatja.

Az Unione Sárvár üzletrészeinek 90 százaléka Scheer Sándoré, 10 százaléka Scheer Csilláé. Az üzletember a leggazdagabb magyarok listáján az első ötven között szokott szerepelni, és ebben a körben már egyre gyakrabban érnek össze a befektetések a kormányfő rokonainak és barátainak üzleteivel.

Scheernek és a kormányfő barátjának, Garancsi Istvánnak a Market-csoportja építi például az iroda- és lakóépületeket is magában foglaló Dürer Parkot Zuglóban. Ebbe a beruházásba tőkét tett a Főnix Magántőkealap is, amely eddig sem állt távol a kormányzati köröktől, de egy hónapja még közelebb került azokhoz. A Főnixet ugyanis a Diófa Alapkezelő kezeli, amelyet a kormányfő vejének cége, a BDPST Capital vett meg március elején, hogy bankjának, a Gránitnak a portfólióját bővítse.

(Kiemelt kép:  Budapest, 2021. augusztus 3. Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Mol épülő székházának bokrétaünnepségén 2021. augusztus 3-án. A Mol Campus toronyépülete 28 emeletes, a legmagasabb szintje feletti járósík 120 méter magasságban van. MTI/Máthé Zoltán)