„Mi kerül 2500 forintba egy sajtos-tejfölös lángoson?”

A kérdés kicsit sem költői. 

2022. június 8., 07:40

Szerző:

A Balatonon 1500, Budapesten már 2500 forintot is elkérhetnek  az idei nyár során egy lángosért. Egy siófoki büfé tulajdonosa szerint annyival drágábbak az alapanyagok, hogy minimum 15 százalékot kellett emelniük, a tavalyi évhez képest.

„Mi kerül 2500 forintba egy sajtos-tejfölös lángoson?”

– tette fel a kérdést az RTL egyik nézője, egy budapesti strandon. Választ nem kapott a büféstől, csupán annyit mondott, „inkább nem sorolja”. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a drasztikus drágulás ellenére sem biztos, hogy profitot tudnak majd termelni a vendéglátósok. Arról is beszélt, hogy az alapanyag árak és a munkabérek emelkedése miatt szükség volt a lángos árának nagymértékű emelésére.

(Kiemelt képünk: Bakonybél, 2018. április 08. A látogatókat medvehagymás ételkülönlegességekkel, lángossal várják a Tájház udvarán. 11. alkalommal került megrendezése a kétnapos Medvehagyma Napok Bakonybélben. Fotó:MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.