Palkovics ad elő a meteorológiai konferencián

Palkovics László technológiai és ipari miniszter is előadást tart a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésén. 

2022. augusztus 24., 16:59

Szerző:

A meteorológia és a klimatológia legújabb kihívásainak megvitatására vándorgyűlést tart a Magyar Meteorológiai Társaság a héten Szegeden. Az előadás-sorozat hivatalos programja szerint pénteken délelőtt 10 órától Palkovics László technológiai és ipari miniszter is előadást tart az éghajlat szekcióban - írja a telex.hu. 

Palkovics éppen a héten menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, miután a bizonytalan időjárási helyzet miatt elmaradt az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték. Bár a döntést nem indokolták, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, hogy az érintettek felemntését kompetenciahiány miatt volt szükség. 

(Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

2022. október 4., 17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.