Mészáros Lőrinc viszi a Gellért szállót is

2018. február 27., 14:47

Szerző:

Hamarosan a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodaüzemeltetési profillal működő cég veszi meg a Danubius Hotel Gellértet - értesült a Zoom. Az adásvételben résztvevő Mészáros-céget egyelőre még nem tudták teljes biztonsággal megnevezni az oldalnak nyilatkozó források.

Fotó: Danubius Hotel Gellért

A portál azt írja, minden bizonnyal a Konzumról van szó, amelyen keresztül tavaly tető alá hozták a teljes Hunguest Hotels-lánc megvásárlását.

A Zoom egyik forrása szerint a Gellértet 20 évvel ezelőtt egy korábbi befektető elkezdte felújítani, de végül letett róla, azóta pedig méltatlan állapotban van, bőven ráférne a renoválás. Ezt nemcsak forrásaink állítják, a mértékadó Tripadvisor.com utazási portálon is számos vendég kritizálja az épület és a berendezés állapotát.

A Zoom.hu emlékeztet, a szálloda mellett üzemelő gyógyfürdő viszont az önkormányzati tulajdonú Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.-hez tartozik.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.