Mészáros Lőrinc gyerekei készíthetik elő a terepet a dél-pesti atlétikai csarnoknak, a dózerolás 4,1 milliárdba kerül

2019. november 15., 11:39

Szerző:

Mészáros Lőrinc rendkívül sikeres gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt., valamint a Föld-Trans Kft. konzorciuma nyerte a Dél-Pesten felépítendő atlétikai stadion helyszínének előkészítésére kiírt beszerzést, a munkáért a két cég 4,1 milliárd forintot kap – vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményben a hvg.hu.

A területen az elhagyott, lerobbant területet kármentesíteni kell, az ott található építményeket el kell bontani.

Az atlétikai stadion eredetileg a budapesti olimpiára épült volna, és ugyan a rendezéstől a kormány (egyelőre) elállt, szinte minden szükséges létesítményt meg akar építeni, emellett érik egy népszavazási kezdeményezés a stadion felépítésének elhalasztásáról.

Mészáros Lőrinc rendkívül sikeres gyermekei megint jó hírt kaptak
Fotó: Átlátszó

Az izgalmat fokozza, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egyik kampányígérete a stadionépítési stop bevezetése volt, illetve szóba került egy népszavazási kezdeményezés a stadion felépítésének elhalasztásáról – emlékeztet a lap.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.