Mentőhelikoptert küldtek egy esztergomi kisgyermekért, aki félrenyelt egy kenyérdarabot

Mentőhelikopter és mentőautót is kiküldtek Esztergomba egy kétéves kisgyermekért, aki egy félrenyelt kenyérdarab miatt elkezdett fulladozni. A kisgyereket kórházba szállították, sikerült megmenteni a gyermek életét.

2022. május 30., 16:09

Szerző:

A gyermek anyukája hívta a mentőket, aki előzőleg megpróbálta eltávolítani a megakadt falatot a gyermeke torkából, de ez nem sikerült, és a kicsi légzése leállt – írta az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A mentők egy helyi mentőautót és egy mentőhelikoptert is a helyszínre vezényeltek, miközben a mentésirányító instrukciói alapján az anyuka megkezdte kisgyermeke újraélesztését. A helyszínre elsőként a helikopter érkezett, de az időben megkezdett újraélesztés végül sikerre vezetett és a mentők stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a kis beteget.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.