Menekülteket akart befogadni a jószívű őcsényi panziótulajdonos, kiszúrták a kocsija gumijait

A falugyűlésen önkormányzati képviselők uszítottak a magyar állam védelmét élvező menekültek ellen.

2017. szeptember 26., 17:15

Szerző:

Megosztott lett a falu – kommentálta szűkszavúan az Indexnek Fülöp János őcsényi polgármester, hogy a Tolna megyei településen kedd reggel kiszúrták egy panziótulajdonos kocsijának a gumijait. Az áldozat minden bűne az lehetett, hogy Migration Aiddel együttműködve felajánlotta, hogy néhány menekült pihenhessen pár napot a panziójában. Emiatt hétfő este  Őcsényben hétfőn falugyűlést is tartottak, amelyen a megjelent helybeliek azt követelték, hogy menekült ne mehessen a faluba. Elhangzott – mesélte a polgármester –, hogy a menekültek „állatok és nem emberek”, „terroristák”, akik robbantani fognak, „megerőszakolják a gyerekeket”, két önkormányzati képviselő pedig még szította is a hangulatot köztük. Az emelt hangú vitában a panziótulajdonost gyakorlatilag megszólalni sem hagyták, másnap reggel pedig már arra ébredt, hogy kiszúrták a kocsija gumiját. Ezután – kockáztatta meg a polgármester – aligha fogja vállalni, hogy menekültek szálljanak meg nála. Akkor sem, ha a falugyűlésre Őcsény ezer felnőttjéből száz-százhúszan mentek el, a többség otthon maradt.

Forrás: Mapio.hu

A panzióban egyébként harminc menekültet, főleg nőket és gyerekeket akarnak vendégül látni. Olyan emberekről van szó, akiknek a magyar állam már menekültjogot adott, és a védelme alatt állnak, korábban pedig nevelőintézetisek is probléma nélkül üdültek a faluban. Napközben mindig körútra vitték volna őket, hogy lássák Pécs és a környék nevezetességeit.

Fülöp János szerint a felháborodást valószínűleg enyhítette volna, ha a a Migration Aid előre szól, és Őcsény nem a médiából szerez tudomást arról, hogy menekültek szállásolnak el a panzióban. Elmondása szerint ő a falugyűlésen csak arról beszélt, hogy mivel magánfelajánlásról van szó, az önkormányzat nem tud fellépni  az ügyben, így akiknek nem tetszik az egész, azok lépjenek „a polgári ellenállás” útjára.

Úgy tűnik, léptek.