Mélyen titkolják, honnan lett hirtelen pénz a Honvédkórháznak új, drága berendezésekre

2018. szeptember 7., 16:47

Szerző:

Mély hallgatásba burkolózott minden illetékes tisztségviselő, amikor a 24.hu arról kérdezte őket, hogy honnan teremtettek elő szinte egyik pillanatról a másikra pluszforrásokat a Honvédkórház számára. Sem a kórház sajtóosztálya, sem a fenntartó Honvédelmi Minisztérium, sem az egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma nem volt hajlandó a lapnak elárulni, hogy honnan, miként sikerült alig néhány óra leforgása alatt

két lélegeztetőgépet és négy betegőrző monitort keríteni kórháznak?

A lap forrásai szerint ilyen rövid idő alatt képtelenség beszerezni új gépeket és  azt is nehezen hinnék el, hogy egy raktárban porosodtak volna. Abból pedig hír lett volna, ha egy másik kórházból szállítják el a gépeket.

Így kész rejtély, honnan került elő a hat drága eszköz.

Mint ahogy az sem teljesen világos, miből emelik több mint duplájára a sürgősségi orvosainak óradíjat, és miből rendezik az ápolók elmaradt fizetését.

Ha tehát volt pénz béremelésre, akkor az eddig miért nem történt meg?

Ez is rejtély. 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.