Megvan Márki-Zay kampányának első külföldi állomása

Nem egyedül megy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

2022. január 12., 14:11

Szerző:

A múlt év végi brüsszeli állomás után január végén Londonba utazik Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért elnevezésű ellenzéki formáció miniszterelnök-jelöltje. A találkozó célja, hogy az Egyesült Királyságban élő, potenciális választóival találkozzon Orbán Viktor kihívója, olvasható a jelölt Facebook-oldalán szerda délelőtt megosztott eseményfelhívásból.

Az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje kampányútja során először látogat el Londonba, hogy a város központjában tartson fórumot. A két hét múlva tartandó, január 26-ai esemény este hatkor veszi majd kezdetét, és Márki-Zay mellett Csillag Tamás, a Momentum képviselőjelöltje is beszédet mond a jelen lévőknek. A beszédek után a jelenlévők kötetlen beszélgetés formájában kérdéseket tehetnek fel a politikusoknak, írja a 24.hu.

(Kiemelt kép: Márky-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Előválasztás második fordulójának eredményvárója az Anker közben. Előválasztást Márki-Zay Péter nyerte Dobrev Klárával szemben. 2021. október 17-én. Fotó: Merész Márton)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.