Megvan Márki-Zay kampányának első külföldi állomása

Nem egyedül megy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

2022. január 12., 14:11

Szerző:

A múlt év végi brüsszeli állomás után január végén Londonba utazik Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért elnevezésű ellenzéki formáció miniszterelnök-jelöltje. A találkozó célja, hogy az Egyesült Királyságban élő, potenciális választóival találkozzon Orbán Viktor kihívója, olvasható a jelölt Facebook-oldalán szerda délelőtt megosztott eseményfelhívásból.

Az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje kampányútja során először látogat el Londonba, hogy a város központjában tartson fórumot. A két hét múlva tartandó, január 26-ai esemény este hatkor veszi majd kezdetét, és Márki-Zay mellett Csillag Tamás, a Momentum képviselőjelöltje is beszédet mond a jelen lévőknek. A beszédek után a jelenlévők kötetlen beszélgetés formájában kérdéseket tehetnek fel a politikusoknak, írja a 24.hu.

(Kiemelt kép: Márky-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Előválasztás második fordulójának eredményvárója az Anker közben. Előválasztást Márki-Zay Péter nyerte Dobrev Klárával szemben. 2021. október 17-én. Fotó: Merész Márton)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.