Megvan, ki lesz az NKFIH új vezetője Pálinkás József után

2018. július 11., 11:13

Szerző:

Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem nagykanizsai campusának eddigi igazgatója kerülhet a Nemzeti Innovációs Hivatal élérére – értesült a Magyar Hírlap.

A portál azt írja, hogy Birkner tizennyolc évet töltött el felsőoktatási intézmény élén, és Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki az innovációmenedzsment elméleti és gyakorlati területén folytatott kutatásaiért.

Birkner Zoltán
Fotó: Facebook

Azért kell új vezetőt kinevezni a hivatal élére, mert a korábbi elnököt, Pálinkás Józsefet június 30-i hatállyal felmentették tisztségéből. 

Az új Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyeli az NKFIH-t, és a Palkovics László által vezetett tárcához csoportosítják át a Magyar Tudományos Akadémia finanszírozásának jelentős részét is. 

Palkovics nemrég azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy az NKFIH a jövőben alapvetően az innová­cióval és kevésbé a kutatással foglalkozó hivatalként működjön.

– Ehhez olyan vezetőre van szükség, aki maga is érti azt, hogy mit jelent a vállalati innováció vagy a start up vállalkozás, továbbá ismeri a vállalatok és az egyetemek kapcsolatát, amellett, hogy kutatói tevékenységet is folytatott

– mondta a miniszter.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.