Hatalmas felújítás várható a rakparton

Érkezik Budapestre a minden eddiginél hosszabb gyalogossétány és kibővített metróvonal. 

2022. február 5., 10:12

Szerző:

Megújul a pesti alsó rakpart déli része, melyre a héten írták ki a közbeszerzést. A pesti oldalon a Salkaházi Sára rakpart és a Közraktár utca közötti rész újulhat meg, az átépítés után pedig várhatóan egy újabb zöld, gyalogos- és kerékpárosbarát Duna-parti szakasznak örülhetünk – írja cikkében a We love Budapest.

De nem csak a rakpartot varázsolják majd szebbé, a beruházás kiterjed a Boráros térre is: a H6-os és a H7-es HÉV-vonalakat ugyanis egészen a Kálvin térig fogják kitolni. Ennek fejében – mint írja a cikk – hamarosan hosszú, összefüggő gyalogossétányon lazulhatnak majd a pestiek,

a Petőfi híd és a Csepel-sziget északi csúcsáig végig gyalogossétány jöhet létre a folyó partján.

Továbbá a terület egy sokkal zöldebb, gyalogosbarát hely lesz, és hogy a bicikliseket se hagyják ki, természetesen számukra is ki fog épülni egy jóval kezdvezőbb bicikliút, amivel például a Bálna előtti, rossz kialakítású kerékpárút megszüntethető. Az autósok számára pedig egy központi parkolóhely kialakítása is tervben van.

Az ehhez szükséges ajánlattételi felhívást szerdán már közzé is tették, a beruházás uniós és hazai finanszírozással valósulhat meg – írja a cikk. 

(Kiemelt kép: Budapest, 2013. április 21. A H7-es HÉV a Rákóczi hídnál lévő megállójába érkezik. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)