Megtiltották a nagycsécsi gyilkosságok helyszínére tervezett demonstrációt

Megtiltotta a rendőrség a Borsod megyei Nagycsécsre, vasárnapra tervezett demonstráció megtartását - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság közleményében pénteken az MTI-t.

2008. november 7., 19:31

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevében vasárnap estére Nagycsécsre bejelentett rendezvény megtartását a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező tiszaújvárosi rendőrkapitányság vezetője - a gyülekezési jogról szóló törvényben foglaltak alapján - megtiltotta. A tiltás indoka az, hogy a vasárnap esti időpontra - a hét elején történt emberölés helyszínére - már korábban bejelentettek egy gyertyás virrasztást, ezért még egy esemény megtartása nem lehetséges, hiszen "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - áll a tájékoztatóban.

A közlemény kiadását megelőzően a rendőrség a megtiltó határozatban foglaltakat hivatalosan, telefonon közölte a demonstrációt bejelentő budapesti férfivel.

Hétfőre virradóra a Borsod megyei Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban két roma ember, egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő meghalt. A rendőrség a tettes kilétéről és az ügy indítékairól egyelőre érdemben nem nyilatkozott. A nyomravezetőnek tízmillió forintos jutalmat ajánlott fel az országos rendőrfőkapitány.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.