Mégsem indul eljárás Szél Bernadett ellen a #FreeNavalny-felirat miatt

Tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértésének gyanúja forgott fenn. 

2021. augusztus 21., 08:07

Szerző:

Levelet kaptam! A Budapesti Rendőr-főkapitányság írt: nem sikerült megbüntetni minket a #FreeNavalny felirat miatt, amit Szijjártó munkahelye elé írtunk a Navalnij melletti orosz tüntetésekkel egyidőben – adta hírül Facebook oldalán Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő. 

Szél Bernadett, Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke még április 21-én fújták fel lemosható festékkel a #FreeNavalny feliratot a Külügyminisztérium elé, az orosz ellenzéki politikus melletti kiállásuk jelekéntFekete-Győr ellen az eljárást korábban megszüntette az ügyészség.

Szél bernadett most azt írja bejegyzésében: „A helyzet az, hogy napra pontosan ma egy éve mérgezték meg egyik legfontosabb személyes példaképem, Alekszej Navalnijt, és hogy megölni nem sikerült, később börtönbe zárták, és most is fogságban van. A kicsinyes — és kudarcos — fideszes keménykedésnél, hogy Hadházy Ákossal és Fekete-Győr Andrással együtt büntetést kapjunk a kiállásért, nagyságrendekkel fontosabb az, hogy Navalnijt továbbra is börtönben tartja Putyin és brutálisan üldözi a bajtársait is." 

 

(Kiemelt kép forrása: Szél Bernadett Facebook-oldala)

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.