Megközelítőleg 1,756 milliárd forintból újul meg a a XVII. kerületi szakrendelő

2018. január 18., 11:22

Szerző:

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - mondta Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, az intézményben tartott sajtótájékoztatón. 

2019 második felében valósul meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó rendelőintézet fejlesztése. Emeletráépítéssel bővül a rendelő alapterülete, ez lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó, és egy gasztroenterológiai egység is létrejöjjön. 

Az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba, az informatikai eszközök cseréje 31 millió forintba kerül. Bővítik a liftet is, hogy fekvőbetegeket is lehessen vele szállítani. 

Dunai Mónika hangsúlyozta: a fejlesztés eredményeként korszerű gépekkel felszerelt, tágas, európai színvonalú szakrendelőben fogadhatják a rákosmentieket.

 

 

Szombat este többségében a keleti tájakon várható, hogy megázunk, napsütésből főleg északnyugaton, helyenként a Dunántúlon kaphatunk rövidebb időszakokat. Vasárnap eleinte több helyen előbújhat a nap, napközben ismét sokfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és már a középső tájakat és a Dunántúl keleti felét is érintheti a csapadék.