Meghalt egy egyéves kisfiú, a szülők szerint az orvos hibázott

Vasárnap meghalt egy porcsalmai kisfiú, akit hányással és hasmenéssel vittek ügyeletre a szülei, de az orvos egy kúprecepttel hazaküldte őket.

2024. február 28., 13:20

Szerző:

Vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Porcsalmán meghalt egy egyéves kisfiú azt követően, hogy szülei orvoshoz vitték, mert hasmenése volt és sokat hányt. Az ATV úgy tudja, a kisgyereket a mátészalkai ügyeleten az orvos csak felületesen vizsgálta meg, és egy kúp felírása után hazaengedte. Másnapra a gyerek állapota tovább romlott, délelőtt még elvitték a háziorvoshoz, aki akkor már életmentő beavatkozással próbálta újraéleszteni, mentőhelikoptert is hívott, de hiába, a kisgyermeket ekkor már nem tudták megmenteni.

Intenzív hasmenés és hányás tüneteivel vitték a kisfiút a Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre a szülők vasárnap. A gyerek nagyon rosszul volt, sokat hányt és hasmenése is volt – olvasható a cikkben. Este érkeztek a mátészalkai rendelőbe, ahol beszámolójuk szerint nagyon gyorsan lezajlott a vizsgálat.

„Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva meg satöbbi, ilyeneket mondott" – nyilatkozta Horváth Patrik, a gyermek édesapja.

 

Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. A kicsi állapota azonban tovább romlott, így kétségbeesve vitték a porcsalmai háziorvoshoz. A szülők elmondása szerint a kicsi másnap is hányt, de evett és ivott is egy keveset. „Reggel felálltunk, bevittük vissza az orvoshoz, ott már újra kellett éleszteni, mert nem reagált semmire, annyira ki volt száradva" – idézte fel a történteket az édesanya. 

Mentőhelikoptert hívtak, de már késő volt, a kisfiú meghalt.

A szülők azt mondták, hogy a halál okát a boncolás fogja megállapítani, de addig a temetést sem tudják intézni. A kisfiú nagymamája szerint egészen biztosan hibázott valaki, ez vezetett odáig, hogy a kisunokája meghalt. Amikor hétfőn reggel elvitték a házi orvoshoz, senki sem gondolta, hogy tragédia történhet.

„Még akkor a kisfiú jól érezte magát. Evett is, reggelizett is, de utána nekem már csak annyit mondtak, hogy meghalt a kisfiú, de én ezt nem tudom felfogni, mert most halt meg egy fiam is egy éve” – mondta a nagymama. Hozzátette: feljelentést tesznek.

A család porcsalmai háziorvosa aki azt mondta, a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. A kicsi az ő kezében halt meg. Az ATV a rendőrségtől azt az információt kapta, hogy vizsgálják a haláleset körülményeit.

(Képünk illusztráció / Pixabay)

A hvg.hu információi szerint a hegyvidéki ingatlan nagyobbik felén Tiborcz cége, a BDPST Group közlése szerint egy „fenntartható, energiahatékony irodaház” épül, ám ez sok fa kivágásával jár együtt, és más környezetvédelmi aggályokat is felvet. A telek másik felén álló egykori Dreher-villában rendezi be új otthonát Orbán Ráhel és Tiborcz István.

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.