Még nem kapták meg a kis benzinkutak a nekik szánt támogatást

A kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kis benzinkutak számára, viszont ebből még egy forintot sem kaptak meg.

2022. augusztus 28., 16:03

Szerző:

Egri Gábor az ATV Híradójának azt mondta: ráadásul a kis benzinkutaknak az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a KKV-szektor számára, hogy nagyon sok ember vesztheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Bujdosó Eszter a Holtankoljak.hu ügyvezetője azt mondta a híradónak, hogy csökkent a kereslet a nyári szabadságok végéhez közeledve de az üzemanyaghiány ennek ellenére is fennáll.

Továbbá a Mol tovább csökkenti a kis benzinkutak számára adható üzemanyag mennyiségét. A korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra csökkentették.

A kormány ígéretet tett

A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el – mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára egy korábbi sajtótájékoztatón.

Nobilis Márton hozzátette, a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók, vagyis a kis- és/vagy független benzinkutak már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz – írta az MTI.

(Fotó: MTI/Komka Péter)

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.