Még melegebb nyárra számíthatunk

A hosszú távú előrejelzések szerint az átlagosnál melegebb nyárra számíthatunk, de a pusztító aszályt megússzuk.

2023. május 2., 14:47

Szerző:

A legfrissebb hosszútávú előrejelzések szerint dominánsabbak lesznek a keleties irányú áramlások, emiatt az idei nyár az átlagosnál melegebb lehet, ellenben kisebb az esélye a drasztikus hőhullámoknak.

Cserébe nem valószínú a tavalyihoz hasonló aszály, több csapadékra számíthatunk idén nyáron, de télen a talaj mélyebb rétegei is feltöltődtek.

Ezek azonban csak tendenciák, az előrejezléseket nem szabad készpénznek venni – figyelmeztet Vaszkó András,  az RTL meteorológusa.

(Kutya hűsíti magát egy szökőkút vizében a kánikulában a budapesti Szabadság téren 2020. augusztus 9-én. Az előrejelzés szerint ezen a napon 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A hőség veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI/Mohai Balázs)

A MOHU betétdíjas csomagolásait visszaváltó automatákkal kapcsolatban elég eltérő tapasztalatokkal gazdagodhattunk az elmúlt hetekben. Volt olyan bolt, ahol nem működött, megint máshol pedig flottul ment minden. A 24.hu arra kérte a munkatársait, számoljanak be a személyes tapasztalataikról.