Még egy képviselőre lehet majd szavazni nyolcadik kerületben

A Kutyapárt itt is beszáll a választásba.

2022. február 10., 18:57

Szerző:

Elindul a '22-es választáson Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) társelnöke – írta a Józsefváros Újság. A politikus indulásával kapcsolatban elmondta, hogy már fel is vette a 8. kerületi választási irodában az íveket.

Korábban az MKKP elnöke azt nyilatkozta, hogy csak azokban a körzetekben indítanak jelölteket, ahol egyértelmű a választás kimenetele, hogy ne zavarjanak bele a billegő körzetekbe. Döme Zsuzsanna ezzel kapcsolatban közölte, hogy 

egy tagsági döntés nemrég felülírta ezt, nem figyelik, hogy melyik a billegő körzet és melyik nem, mert ez gyakran ellentmondásos, amúgy ezek a jellemzően nem budapesti vagy Pest megyei kerületek.

Majd akkor veszik újra fontolóra a „taktikai nemindulásokat”, ha meglett mind a 71 egyéni jelöltjüknek az 500-500 ajánlása. A Fideszes Sára Botond és a hatpári ellenzék által indított Jámbor András mellett eddig a Mi Hazánk, az MSZDP és az ISZOMM is tervez ebben az oevk-ban jelöltet indítani. Jámbor András Döme indulásával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy szerinte így is közte és Sára Botond fog eldőlni, hogy ki nyeri a választást. Bár hozzátette, hogy „nem fog sírni”, ha az MKKP bejut a parlamentbe.

 

(Kiemelt kép: Döme Zsuzsanna. Fotó: Merész Márton)