Mávinform: akár 40 percet is késhetnek a vonatok

Lesz az egy óra is. 

2022. augusztus 31., 08:31

Szerző:

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 20-40 perccel is meghosszabbodhat a vonatok menetideje, és más vonalakon is késésekre kell számítani - közölte a Mávinform szerda reggel.

Nem közlekednek a vonatok Karcag és Püspökladány között. A közlemény szerint az egyik vágányon egy keddi baleset miatt, a másikon pedig azért, mert ott a Szolnokról Nyíregyházára tartó személyvonat áthaladt egy, a vágányok között fekvő ember felett, és a vizsgálat idejére leállították a közlekedést.
 

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Miskolc és a Miskolc-Tiszaújváros vonalon 10-15, csúcsidőben egyes vonatoknál akár 20-25 perccel is megnő a menetidő, a Miskolc és Nyékládháza között a több hétig tartó pályahelyreállítás miatt. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon reggeltől 10-20 perces késésekre, az elővárosi forgalomban vonatkimaradásokra kell számítani, mert a Rákos állomáson végzett pályakarbantartási munkálatok előre nem látott műszaki ok miatt elhúzódnak.

(Kiemelt kép: MÁV-Start)

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.