Van az a pénz, amiért hálásak lehetnek Lázárnak az új MÁV-vezérek

A MÁV-csoport kiadásait éves szinten százmilliós nagyságrendben növelik majd meg a Lázár János által levezényelt személycserék és az új garnitúra fizetésemelése.

2023. május 10., 17:42

Szerző:

Vastagon megemelték a MÁV-csoport új vezetésében a fizetéseket: az igazgatóságok és a felügyelőbizottságok tagjai mostantól minimum két-, két és félszer nagyobbb díjazásban részesülnek, mint az elődeik.

Minderről azokból a kimutatásokból értesülhettünk, amiket a MÁV-csoport a napokban töltött fel a hozzá tartozó cégek honlapjaira – írja a 24.hu.

Példaként említik azt az újonnan megalakított MÁV alá tartozó céget, aminek vezetésével Dányi Gábor Zoltánt bízták meg. A Lázár-minisztériumban miniszteri biztosként dolgozó

Dányi 1,62 milliós megbízási díjat kap a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. igazgatósági elnökségért, míg a többiek, köztük Sonkodi Balázs, Lázár egykori miniszterelnökségi stratégiai államtitkára 1,16 milliót kapnak.

Csupán ennek az egy új testületnek a működése évi 75 milliós pluszköltséget jelent a MÁV-csoportnak – emeli ki a portál. 

Hozzáteszik, hogy a személycserék bejelentését követően annak részleteiről igyekeztek információt kérni, többek között a MÁV-csoport cégeit vezetők honoráriumairól, de válaszként csak annyit kaptak, hogy a jogszabályoknak megfelelően a cégek mindezt közzéteszik a honlapjaikon.

Annyi mindenesetre kiderült, hogy az igazgatóságok elnökei mindenütt 1 624 000, az igazgatósági tagok és a felügyelőbizottsági elnökök 1,16 millió, a felügyelőbizottsági tagok pedig 696 ezer forintot kapnak.

(Kiemelt képünk: Lázár János hivatalos Facebook-oldala)