Kiderült mi Varga Judit volt férjének új munkája: vezető lett a Volánbusznál

Vida József, Németh Lászlóné és Magyar Péter is megjelent a Volánbusz vezetésében, miután Lázár János nekilátott a közlekedési vállalat átalakításának. 

2023. április 4., 12:35

Szerző:

Szinte teljesen megújult az igazgatóság és a felügyelőbizottság az állami tulajdonú Volánbusznál – írja a 24.hu. Mint írják, a hatályos cégpapírokban ugyan még nem látszik, de úgy tudják, hogy a társaság igazgatóságának elnöke lett Vida József, aki Mészáros Lőrinc bizalmasaként jutott magasra a pénzügyi világban, előbb a Takarékbank vezetőjeként igyekezett egyenrangú féllé válni a magyar bankvilágban, igazgatósági tagjai Mészáros Lőrinc tőzsdei cégének, az Opus Global Nyrt.-nél és a TV 2 Csoport tulajdonosaként is megőrzött valamennyit közéleti befolyásából. Most pedig a Volánbusz igazgatósági elnökévé tette őt a politika, de biztos nem a kenyérre valót fogja itt megkeresni: Vidának stabil helye van a legvagyonosabbakat listázó top 100-as kiadványokban – írja a lap. 

Németh Lászlóné a második Orbán-kormány fejlesztési minisztereként szoros kapcsolatban állt a közlekedési ágazattal, a múlt évtized közepén nemzeti közlekedésfejlesztési stratégia megalkotásával bízták meg. Ennek egyik hangsúlyos eleme volt a különböző közösségi közlekedési formák működtetésének összehangolása. Ez ma is érvényes és megoldandó feladat, aminek az állami céghálózat szintjén már van eredménye: a Volánbusz tulajdonosa 2021 óta a MÁV Zrt – írja a 24.hu a köztudatba még „Simicska Lajos embereként” bevonuló régi motorosról. Némethné a harmadik Orbán-kormány alatt a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár volt, szintén Lázár János alatt.

Az igazgatóság tagja lett továbbá dr. Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter válófélben lévő férje. Magyar korábban a Diákhitel Központot vezette. Magyar megerősítette kinevezését a 24.hu-nak. Kinevezését azzal indokolta a lapnak, hogy: „mintegy nyolc évig foglalkoztam közlekedési szakpolitikával a magyar kormány uniós nagykövetségén (Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete). Először 2011-től a magyar uniós elnökség alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési szakdiplomatájaként, majd a Külügyminisztérium és végül a Miniszterelnökség diplomatájaként tartozott hozzám többek között az uniós és ezáltal a hazai közlekedési szakpolitikai jogalkotás követése, illetve a kapcsolódó magyar kormányzati álláspont képviselete. Ezenkívül, mintegy nyolc hónapja a Magyar Közút Zrt. igazgatóságának a tagja vagyok”.

(Kiemelt képünk: Mercedes-Benz Reform 501 (b) és Volvo 8900-as autóbusz a Volánbusz új járműveinek bemutatóján a tatabányai buszpályaudvaron 2022. március 3-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)