Matolcsy György azt állítja, hogy 72 négyzetméteren húzza össze magát a feleségével az 500 négyzetméteres luxusvillában

2018. március 14., 11:35

Szerző:

Matolcsy György az RTL Klubnak elismerte, hogy feleségével, Matolcsy Zitával együtt valóban használja azt a rózsadombi luxusvillát, amelyet – mint a 24.hu kiderítette –, 430 millió forintért a fia cége vett meg. A tranzakcióhoz a az MNB-elnök unokatestvérének a bankja adott 280 millió forint hitelt.

Matolcsy György – akinek a saját bevallása szerint egy árva fillér megtakarítása sincs – azonban azt állítja, hogy korántsem a teljes, nettó 470 négyzetméter lakóterületű (plusz 100 négyzetméter garázs) házat használják,

hanem csak egy részét, mindössze 72 négyzetmétert.

A háromszintes villát úgy hirdette az eladója, hogy a szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása, ráadásul csak a nappali 40-50 négyzetméter lehet.

Matolcsy György azt is állította , hogy csak alkalomszerűen veszik igénybe az ingatlant, akkor, amikor Budapesten tartózkodnak.

Azt nem árulta el, hogy a fia cégének mekkora bérleti díjat fizet.

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.