Máté Csaba máris távozik

A klub hétfőn közleményben tudatta, hogy az egy hét múlva 45 éves szakember, a szerb Dejan Stankovic váltja Máté Csabát a kispadon.

2023. szeptember 4., 17:14

Szerző:

A Konferencia-liga csoportkörére készülő, az NB I-ben címvédő FTC új vezetőedzője korábban a Crvena zvezdánál és az olasz Sampdoriánál dolgozott trénerként, játékosként pedig nyert Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot az Internazionaléval 2010-ben, a Lazióval pedig KEK-et és európai szuperkupát 1999-ben.

Stankovic 1998 és 2013 között 103-szor szerepelt a jugoszláv, a szerb-montenegrói és a szerb válogatottban, 15 gólt szerzett. 2014-ben kezdte edzői karrierjét, legnagyobb nemzetközi sikere, hogy a 2020/21-es kiírásban a Crvena zvezdával továbbjutott az Európa-ligában a csoportkörből, és a 32 között búcsúzott. Legutóbb az olasz Sampdoriát irányította, amely kiesett az élvonalból.

Máté Csaba július 19-én váltotta az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot, miután a csapat a feröeri Klaksvíkkal szemben alulmaradt a BL-selejtezőben, majd a magyar szakemberrel sikerrel vették a Kl-kvalifikációt.

(Kiemelt kép: az FTC távozó edzője, Máté Csaba. Forrás: Máté Csaba Szimpatizánsainak Oldala Facebook)