Eljárást indítottak a kerepesi polgármester „mézpergető” videója miatt

Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság amiatt, hogy a kerepesi polgármester múlt héten a Facebookon kiposztolta egy térfigyelő kamera felvételét, amelyen egy férfi maszturbál a szilasligeti HÉV-megállóban. 

2022. augusztus 26., 10:37

Szerző:

Vizsgálati eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) annak kapcsán, hogy a múlt héten a kerepesi polgármester közzétette a szilasligeti HÉV-megálló térfigyelő kamerájának felvételét, amelyen egy férfi szeméremsértő módon önkielégítést végez – írja a telex.hu.

A kerepesi polgármester múlt héten előbb emlékezetes ultimátumot adott a férfinak, a Facebookon azt üzente neki, hogy ha nem jelentkezik a rendőrségen, kiposztolja a „mézpergető” videót. Miután a férfi nem jelentkezett, a polgármester múlt csütörtökön állta a szavát, és feltöltötte a kérdéses videót. 

A polgármestert állítása szerint több jogvédő is megfenyegette.

Eljárást indított a NAIH

Az ügy kapcsán szerkesztőségünk megkereste Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét. Péterfalvi lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, hogy „a polgármester a felvételekhez nem férhet hozzá, hiszen a bűnüldözés nem az ő hatásköre, feladata”. A jogszabály szerint ugyan lehet rögzíteni a felvételeket, de kivágni egy részt és lemásolni, majd azt bárkinek odaadni már jogszabályt sért. 

Szerettük volna Gyuricza Lászlót álláspontját is közölni arról, hogy hogyan jutott hozzá a térfigyelő kamera felvételéhez, de a polgármester cikkünk megjelenéséig nem reagált a megkeresésre.

Azóta  bejelentés érkezett az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, amely alapján vizsgálati eljárás indult. 

(Kiemelt fotó: Gyuricza László, Kerepesi polgármester. Fotó: Gyuricza László Facebook-oldala)

 

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.