Maszknagyhatalom: 50 ezer maszkkal segíti ki a Vatikánt Szijjártó, de Észak-Macedóniának is jut

2020. április 24., 20:16

Szerző:

Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon

- nyilatkozta az állami médiának a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Koronavírus - Újabb négy repülőgép hozott védőfelszerel?A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket rakodnak ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 24-én.

Szijjártó Péter elmondta: 4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett.

A mai nap világosan megmutatta, hogy a nemzetközi együttműködésnek milyen komoly jelentősége van a világjárvány idején - fogalmazott, majd hozzátette: Magyarország adományként több száz vírustesztet kapott Kínától.

Beszámolt arról is, hogy a macedónok is kaptak adományokat, ám a maszkokat és egyéb eszközöket nem tudták elhozni Kínából a légi szállítási képesség hiányában.

Az Észak-Macedóniának szánt kínai adományokat az egyik repülőgépünk hozta el - mondta a miniszter, hozzáfűzve: a védőeszközöket hétfőn közúton szállítják el a macedónok. (Pár hete szintén adományozott az országnak 100 ezer darabot - A szerk.)

A Szentszéknek pénteken 50 ezer maszkot szállított Magyarország

- mondta Szijjártó Péter.

A Vatikán az idős papok egészségének megőrzése érdekében kért védőeszközöket.

"Mi természetesen azonnal reagáltunk" - közölte.

 

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.