A tanév első napján maszkokat oszt a MÁV a pályaudvarokon

2020. augusztus 31., 18:06

Szerző:

A maszkhasználat még mindig kötelező a tömegközlekedési eszközökön, a MÁV arra kéri utasait, hogy ezt továbbra is tartsák be.

A tanévkezdés miatt tovább nő a tömegközlekedést igénybe vevő utasok száma, ezért a MÁV a legnagyobb forgalmat bonyolító budapesti állomásokon, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron szeptember 1-jén, reggel 7 órától 9-ig maszkot oszt az utasoknak – írja az ATV a társaság közleményére hivatkozva.

A MÁV emlékeztet: a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása – hívják fel a figyelmet –, a vasúttársaság pedig arra kéri utasait, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket.

A maszkosztást egyébként Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója, és Kormányos László, a MÁV-START szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese is segíti majd.

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.