Máshol kellett landolnia a WizzAir egyik járatának Magyarországon

Debrecen helyett Budapesten szállt le a WizzAir párizsi járata.

2021. december 27., 16:39

Szerző:

A kifutópálya meghibásodása miatt nem tudott fogadni egy járatot hétfőn a debreceni repülőtér – értesült az MTI helyi forrásból.

A WizzAir légitársaság 12.05-kor Párizsból érkező járata nem tudott Debrecenben landolni, a gépet a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre irányították. A következő járat 18.15-kor érkezik Moszkvából, a hibát addig kell elhárítani – tudta meg az MTI tudósítója. 

A repülőtér hétfő délutáni közleménye szerint „a futópálya burkolatán egy már korábban elhárított betonhiba javítóanyaga nem várt módon meglazult”. Az új burkolathiba kijavításáig a Debrecen International Airport Kft. vezetője – a repülésbiztonság szem előtt tartása érdekében – elrendelte a repülőtér futópályájának ideiglenes lezárását.

A burkolathiba kijavítása 15.30-kor megtörtént, így a debreceni nemzetközi repülőtér ismételten alkalmassá vált "a biztonságos légiközlekedési tevékenység folytatására" - zárult a közlemény.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.