Márki-Zay: Orbán politikája a legnagyobb biztonsági kockázat

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor az orosz érdekek mentén nyilatkozik. 

2022. március 4., 13:34

Szerző:

Ma reggeli rádióinterjújából bebizonyosodott: Orbán Viktor hintapolitikája jelenti a legnagyobb kockázatot Magyarország biztonságára, írta Márki-Zay Péter közösségi oldalán. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint Putyin egész Európát veszélybe sodorja az orosz invázióval az atomerőművek támadásával.

Orbán Viktor újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik, a Magyarország biztonságát garantáló NATO és EU, továbbá az ellenzék ellen uszít. Ez így nem mehet tovább!

– fogalmazott Márki-Zay. A politikus szerint az ellenzék álláspontja világos: békét akar. „Aminek záloga Putyin megállítása, az európai védelmi szövetség megerősítése, valamint az, hogy Magyarországot kiszabadítsuk Putyin érdekszférájából”, tette hozzá. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.