Márki-Zay: Orbán politikája a legnagyobb biztonsági kockázat

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor az orosz érdekek mentén nyilatkozik. 

2022. március 4., 13:34

Szerző:

Ma reggeli rádióinterjújából bebizonyosodott: Orbán Viktor hintapolitikája jelenti a legnagyobb kockázatot Magyarország biztonságára, írta Márki-Zay Péter közösségi oldalán. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint Putyin egész Európát veszélybe sodorja az orosz invázióval az atomerőművek támadásával.

Orbán Viktor újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik, a Magyarország biztonságát garantáló NATO és EU, továbbá az ellenzék ellen uszít. Ez így nem mehet tovább!

– fogalmazott Márki-Zay. A politikus szerint az ellenzék álláspontja világos: békét akar. „Aminek záloga Putyin megállítása, az európai védelmi szövetség megerősítése, valamint az, hogy Magyarországot kiszabadítsuk Putyin érdekszférájából”, tette hozzá. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

 

A magyar miniszterelnök szombaton munkaügyben Belgrádba utazik, ahol Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel tárgyal – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.