Márki-Zay szerint Orbán nemcsak Putyin beosztottja

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt reagált Hollik István posztjára. 

2022. január 19., 07:32

Szerző:

Beosztottal nincs értelme vitatkozni” – írta Facebook-oldalán Hollik István, amikor Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vitára hívta Orbán Viktort. Márki-Zay erre a beszólásra az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy a hat párt összefogásában sok kérdésben nincs egyetértés, így nincs főnök, sem beosztott.

„De ha ez lenne a logika, akkor én miért állnék ki Orbán Viktorral? Akkor rögtön Putyint kellene kihívjam vagy rögtön a Kínai Kommunista Pártot. Ha Orbán nem tudja a kínai kommunisták nélkül eldönteni, hogy a mi pénzükből merre menjen a vasút, vagy nem tudja Putyin nélkül eldönteni, hogy támogathatja-e az úzvölgyi temető megmaradását vagy el kell-e zárni a gázcsapot Ukrajna felé, akkor Orbán Viktor egy beosztott”

– hangzott el Márki-Zay Pétertől az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor számára elkerülhetetlen a vita, amíg már Orbán Viktor híveinek is kínos lesz az elutasítás, és felteszik a kérdést:

„miért is nem mer kiállni egy vitára?”

Márki-Zay szerint a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazási kérdések aláírásgyűjtését péntekig befejezik, le fogják adni az összegyűlt aláírásokat.

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.