Márki-Zay: „Kiforgatják a szavaimat”

Nem csak a kormányoldalról kapott kritikát újévi köszöntője miatt.

2022. január 4., 14:45

Szerző:

„Most van az a kampány, ahol mindenből hazugság lesz. Kiforgatják a szavaimat, soha ki nem mondott mondatokat adnak a számba” – írta Márki-Zay Péter közösségi oldalán.

Az egyesült ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét sok kritika érte az újévi beszédének egyik részlete miatt, amelyben arról beszélt, hogy „nem támogatják a Fideszt most többen, mint 2018-ban, sőt a Fidesz-szavazó nyugdíjasokat megtizedelte a koronavírus”. Többek között Jakab Péter is azt írta erről, hogy „A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem”. A Kutyapárt is hasonlóan reagált erre: „Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság.

Márki-Zay szerint beszédének ezt a részét forgatták ki, ugyanis azt mondta, hogy „a kudarcos járványkezeléssel a Fidesz éppen azoknak az idős embereknek az életét tette leginkább kockára, akik talán a legjobban bíztak bennük.” Majd hozzátette, hogy ehhez most is tartja magát.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán / 168)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.