Márki-Zay megvédte a kampányát támogató Bige László Mészáros Lőrinccel kötött üzletét

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy mennyi pénzt kapott Bigétől kampányra.

2022. február 9., 09:21

Szerző:

Márki-Zay Péter állítja, hogy Bige László biztosította róla: semmilyen közvetlen üzleti kapcsolata nincs Mészárossal. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje jövő hét szerdán fog évértékelő beszédet tartani, közölte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Márki-Zay arról is beszélt, hogy Iványi Gábor lelkész nem zárkózik el attól, hogy az ellenzék államfő-jelöltje legyen. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint mindenki, akinek nem Orbán Viktoros a fülbevalója, alkalmasabb lenne a tisztség betöltésére, mondta mindezt Novák Katalinra utalva, aki a kormánypárt jelöltje. 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a műsorban arról is beszélt, hogy Bige László azt állította neki, hogy

semmilyen közvetlen üzleti kapcsolat nincs Mészáros Lőrinccel, de az üzletkötőik rendszeresen tárgyalnak egymással.

Márki-Zay a műsorvezető kérdésére úgy fogalmazott, hogy sok olyan támogatójuk van, akik közel állhatnak a kormánypárthoz, de ők ebből a szempontból nem tudnak válogatni.

Az ellenzéki miniszterelnök- jelölt elárulta azt is, hogy Bige László mennyivel támogatta kampányát. Márki-Zay úgy fogalmazott, hogy

nagyjából 10 millió forint támogatást kaptak. 

(Kiemelt kép:  Márki-Zay Péter a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.