Marad a tavaszi „se ilyen, se olyan” időjárás

Borult ég és napsütés, záporok és szikkadó talaj egyszerre jellemzik ezt az áprilisi napot. 

2023. április 19., 08:18

Szerző:

Napközben gomolyosodik a felhőzet, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de a Dunántúl északnyugati részein, illetve az ország középső sávjában időszakosan több felhő is lehet – írja az OMSZ előrejelzése. Helyenként, legnagyobb eséllyel az utóbbi vidéken zápor, zivatar kialakulhat. Ismét több helyen megélénkül az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 19 fok között alakul, de a Dunántúl északnyugati felhősebb részein kissé hűvösebb lehet. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az elmúlt napok esős időjárása nagyon jól jött a már elvetett kapás növények számára, a vetéssel az alacsony talajhőmérséklet miatt még kivárók dolgát azonban megnehezíti az igen sárossá vált talaj. Szerdától csökken a csapadékhajlam, és a naposabb időben száradni, szikkadni fog a talaj felszín közeli része.

Érdemi fronthatással nem kell számolni.

(Kiemelt képünk: A tavaszi eső cseppje egy növény bimbódzó hajtásának szárvégi rügyén. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.